Ceaunul inseamna mai mult decat un recipient in care iese fasolea sau ciorba mai buna ca la mama acasa! Ceaunul, prin dimensiunea lui epica, este un simbol al prieteniei; al tovarasiei; al camaraderiei. Cat de gurmand ai fi, un ceaun plin trebuie musai impartit cu lume multa. Asemenea bucurie se amplifica atunci cand o savurezi impreuna cu cei dragi, cu prietenii tai de nadejde.

Marti

Ciolan

Mare noroc avuram noi cu domnul acela genovez pe nume Columb, caci lui trebuie sa-i multumim ca ne-a adus fasolea de peste ocean! Satioasa si plina de substante hranitoare, se imbiba de gustul celorlalte mirodenii puse-n ceaun si de aroma puternica a afumaturii direct din podul Vanatorului aduse!

Miercuri

Gulas

Una dintre mancarurile cel mai des gatite in Ardeal este gulasul. Originile sale vin din pusta ungara, de acum cateva secole, cand era considerata o mancare a celor umili, iar in timp a ajuns un preparat pe gustul nobililor maghiari. Gulasul este o combinatie dintre tocanita si supa.

Joi

Sarmale

Sarmalele, desi nascute pe meleaguri turcesti, sunt asociate cu noi, romanii, de cand au fost aduse prin partea noastra de lume. Le sade bine langa o mamaliga teapana, acoperite cu smantana grasa si, pentru cei mai curajosi gurmanzi, insotite de un ardei iute!

Vineri

Varza calita cu scarita

Nici cei mai cititi si mai cuminti dintre carturari nu au inteles vreodata de ce-i mai buna varza cand o faci intr-un ceaun imens decat cea calita la o cratita mica, dar cert este ca bine se mai impaca asta leguma cu scarita afumata, aprig preparat tare drag inimii si stomacului romanului!

Sambata

Tochitura de purcel

Nascuta la tara, tochitura de purcel se face din tot felul de bucatele de carne, carnati, slana si tot ce mai da porcul omului, intr-un sos condimentat de te lingi pe degete! De langa ea, bineinteles, nu trebuie sa lipseasca mamaliga, branza si un ou ochi, pentru ca ce mai e tochitura, daca nu o ceata de arome puse pe invadat cinstita-ti bolta palatina?

Duminica

Bors taranesc

Cu obarsii pierdute prin vremea cetelor calari de slavi, borsul taranesc aduce laolalta tot ce rodeste gradina mai bun si cotetul mai sanatos, adaugand la toata mireasma asta curata de gospodarie bine tinuta acreala placuta a borsului de tarate, care face aceasta minunatie culinara sa lunece si mai bine in josul gatlejului!