Bine ai venit dincoace de pragul casei mele. Acum ia un loc, pune-ti un pahar de vin si fii gata sa asculti o poveste vanatoreasca asa cum rar iti mai este dat sa asculti! Caci mie tare-mi place sa ma-ntind la povestit, daca vad in ochii ascultatorului meu acea sclipire de curiozitate care-l infometeaza de mai mult.

De vanatoare m-am apucat din pasiunea pentru gatit. Da, stimate oaspete, vei vedea ca nu te numesti vanator decat atunci cand stii si ce sa faci cu ceea ce natura se gandeste sa-ti arunce in bataia pustii. Inainte de a sti sa manevrezi flinta si plumbii, trebuie sa stii sa faci gratarele sa cante simfonii de sunet si aroma, sa fii un adevarat compozitor al mirodeniilor, un alchimist al celor mai savuroase sosuri… Ah, arta gatitului, mereu schimbatoare, mereu in evolutie, este cea care te impinge zi de zi afara din casa, in cautarea celor mai bune ingrediente pentru bucatele pe care le vei savura, ostenit, acasa.

Si sa-ti mai spun despre vinuri? Despre distractia, despre voia buna si dezlegarea limbii si deschiderea sufletului? E ca o casnicie legatura dintre bucate si vinuri, caci fiecarui tip de mancare i se potriveste, cel mai bine, doar o licoare din pivnita lui Bacchus care, iti vine sau nu sa crezi, este si a mea. Chiar zeul insusi se lauda prin Olimp cu ce a mai degustat pe aici.

Vezi tu… Asta este povestea casei mele, in care te afli. E povestea pasiunii mele pentru tot ce alinta papilele gustative si incita mintea la depanat povesti; e povestea pasiunii pentru semanat amintiri si cules nostalgii. Din acest motiv aleg sa impart cu tine tot ce am mai bun, pentru ca niciodata un povestitor nu va dori sa fie ultimul exemplar din specia sa. Ca bucatar si povestitor, tot ce-mi doresc este sa am cu cine imparti aceste mici placeri ale mele, care atat de mult ma insufletesc si atat de fericit ma fac.

 

Cu mare drag,

Vanatorul.